1. Кой може да участва?
 

Третото издание на националния конкурс VIVAVOCE за вокалисти - непрофесионалисти е за всички лица, без възрастово ограничение, които:

 

  • са мецосопрани;

  • занимават се пеене самодейно, обучават се в музикалните школи, свободните школи по изкуствата към професионалните музикални училища или при частни педагози; учат в музикални паралелки на общообразователните училища; или учат в музикални училища или висши музикални заведения;

  • не се занимават професионално и срещу заплащане с вокално музициране и преподаване;

  • искат да си осигурят едно незабравимо артистично преживяване, като се изяват в реномираната зала “България” в София.2. Организатор, дати и място на провеждане


VIVAVOCE се организира от фондация "Арденца". Конкурсът ще се проведе на 23 април 2016 г. в Концертен Комплекс България, ул. « Аксаков» № 1, София 1000.

3. Конкурсен тур, награди


Конкурсът ще се проведе в един тур. Журито ще присъди първа, втора и трета награда, както и специална награда на името на Елена Николай. Всички участници ще получат дипломи. Наградените участници ще получат медал. Ще бъдат присъдени и награди за клавирен акомпанимент за пианисти, които се обучават в средно или висше музикално учебно заведение.


4. Конкурсна програма


Произведенията, изпълнени на конкурса се избират свободно от участника, като се посочват във формуляра за участие. Допуска се изпълнение по ноти. За да се състезавате за специалната награда на името на Елена Николай е задължително да изпълните поне една ария от нейния репертоар. Трайноста на конкурсната програма е от 5 до 15 минути.

 

5. Клавирен съпровод

 

 За певци, които желаят да се явят на конкурса с професионален акомпанятор, осигурен от организаторите, има допълнителна такса. Нейният размер е в зависимост от броя и дължината на репетиционното време. Тази такса се заплаща при регистрацията преди самия конкурсен тур. Желанието за осигуряване на акомпанятор се отбелязва във формуляра за участие.

 

Пианисти, които искат да се състезават за награда за клавирен акомпанимент могат да се представят на конкурса и със солист, който не се състезава за награда.

 

Желаещите заявяват участие на тел. 0887 743 491.

 

6. Протичане на конкурсния тур


Графикът за явяване и акустична репетиция на участниците на конкурсния тур ще бъде поместен на уебсайта на конкурса. Регистрацията на участниците ще става най – късно 30 мин. преди явяването им на тура. Конкурсният тур е публичен.

 

7. Международно жури


Съставено от изявени музиканти, журито ще работи по правилник, утвърден от Организационния комитет на VIVAPIANO. Всички решения на журито са окончателни и не подлежат на обжалване.
 

8. Разноски


Разноските по пътуването и пребиваването по време на конкурса са за сметка на участника.

9. Предоставяне на права


Участникът предоставя безвъзмездно правата върху записите и снимките на представянето му на конкурса на фондация "Арденца".

10. Съгласие с регламента


Изпратеният формуляр за участие потвърждава съгласието на участника с регламента на конкурса.

11. Начин на записване


Попълненият формуляр за участие се изпраща на Фондация АРДЕНЦА по електронна поща на адрес ardenza@abv.bg не по-късно от 1 април 2016 г.

 

Формулярът се изпраща придружен със следните документи:

  • снимка;

  • биография;

  • банково извлечение за платена такса.

 

Таксата за участие е 30 лева. Таксата се превежда по банков път на сметката на Фондация "Арденца":

 

Фондация "Арденца"

IBAN - BG76FINV91501203661767

BIC/SWIFT- FINVBGSF

Първа инвестиционна банка, пл. “Народно събрание” № 3, 1000 София

Oснование на плащането "Такса за участие в конкурса VIVAVOCE 2016 /име на участника/”

 

Банковите такси и комисионни са за сметка на участника.
 

Срок за подаване на документите за участие: 1 април 2016 г.

 

VIVAVOCE 2016 - РЕГЛАМЕНТ